Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Houby

Chutná polévka

Nebojte se do mdlých polévek nasypat nejen koření, ale i houby.

Chutné houby

Přidávejte do hub koření. Budou nejenom chutné, ale také pikantní. Naložte je třeba do octa a koření.

Hranolky z hřibů

Praváky očištěte a nakrájejte na silnější plátky, poté je osmažte v rozpáleném oleji.

Jak usušit houby

Našli jste mnoho hub a teď nevíte, co s nimi? Usušte je! Použijte síťku a naskládejte je na ni. Rychle se usuší a budou na vzduchu.

Očišťení hub

Oškrábejte houby jen slabě nožíkem, zbytek upravte ubrouskem.

Stále bílé žampiony

Žampiony budou bílé i po jejich pokrájení, když je pokapete citrónovou šťávou.

Sušení hub

Usušte houby třeba i v troubě. Nezapomeňte však nejprve odkrojit nožičky a potom začít sušit. Bude to tak mnohem rychlejší a efektivnější.

Vůně hub i u sušených

Prohřejte houby na plechu, jejich vůně se rozvine. Poté přidávejte do polévky či omáčky.

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist