Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Ryby a plody

Jak na rybí odér?

Rybí oder odstraníte výplachem s octem.

Jak poznat čerstvou rybu?

Jak poznáte čerstvou rybu? Úplně jednoduše. Má lesklé oči a krvavé žábry. Zbavte ji vnitřností a pořádně ji omyjte. Příprava ryby není náročná na čas. Nezapomeňte však, že je potřeba ji více solit. Při servírování na talíř si dejte pozor, aby se vám nerozpadla.

Jemný losos díky máslu

Milujete lososa? Dochuťte jej kořením na mořské ryby a připravte fílé na másle nebo olivovém oleji. Chuť bude mnohem jemnější.

Krabí tyčinky plné chuti

Zamilovali jste si chuť krabích tyčinek - před jejich použitím je zakápněte citrónem. Pachuť bude pryč.

Neuďte maso s rybami

Pokud rádi a často udíte, nikdy neuďte ryby s jiným masem. Pečínka by chutnala nakysle.

Odstraňte rybí kůži bez problému

Kapra i jinou rybu skvěle stáhnete z kůže, pokud budete používat dobře naostřené nože a za předpokladu, že bude ryba mít vhodnou teplotu.

Pach z ryby na rukou

Pomocí kávové sedliny můžete odstranit pach z ryb, který vám zůstal na rukou.

Řízek s citrónem

Na řízek s bramborovým salátem patří citrón. Nezapomínejte na to, chuť bude opravdu excelentní.

Rozmrazování ryb

Mražené ryby můžeme před zpracováním vložit do mísy s mlékem. Ryby získají jemnější chuť.

Rybí aroma

Dřevěné prkénko zbavíme rybího pachu, použitím citrónové šťávy.

Ryby na másle a bylinkách

Pokud upravujete pstruha či lososa, udělejte je na přírodní způsob na másle. Skvělé jsou čerstvé bylinky jako bazalka a oregano. Nezapomínejte také na standardní kmín.

Ryby pečené v mikrovlnné troubě

Pokud se chystáte upéct rybu v mikrovlnce, uspořádejte je následovně. Ocas jedné ryby bude umístěn vedle hlavy té druhé. Upečete je rychleji.

Skvělá smažená ryba

Rybu potřete hustou smetanou, ihned dostane lepší chuť.

Sladké brambory

K rybím pokrmům se nemusíte bát připravit i sladké brambory. Stačí k nim přidat jen máslo, cukr a dát je na pánev.

Smažená ryba plná chuti

Před obalením ponořte rybu do osoleného mléka. Docílíte tím nejen lepší chuti, ale ryba bude mít zlatý nádech.

Vařená ryba se nekroutí

Vařená ryba se nebude kroutit, jestliže ji před vařením mírně nařízneme kůži na hřbetě. Poté rybu můžeme pomalu vařit.

Víno k rybám

Nevíte, které víno se hodí k rybám? Spolehněte se na bílé víno.

Zařaďte ryby do jídelníčku

Obohaťte svůj jídelníček rybou. Připravte si rybí pomazánku nebo salát. Smažené ryby jsou vhodné nejenom na Vánoce a svátky.

Zničený pach po rybách

Odstraňte pach po rybách jednoduše a rychle. Stačí, když si vezmete máslo a potřete si s ním ruce. Pach bude rychle pryč.

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist