Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Tuky

Čím vymazat plech?

Plech vymažte raději sádlem a vysypte strouhankou, moučník vás svou chutí nadchne.

Jak rychle odstranit skořápku

Skořápku z rozklepnutého vajíčka snadno dostanete pomocí lžíce namočené v oleji.

Kynuté knedlíky - ještě křehčí!

Do těsta na kynuté knedlíky dejte lžici sádla, nesrazí se a budou mnohem načechranější a křehčí.

Lehce a rychle nastrouhaný sýr

Potřebujete nastrouhat tvrdý sýr? Potřete struhadlo olejem.

Lepší chuť polévky

Nakrájenou zeleninu osmahněte na tuku a po té přidejte vodu. Polévka bude chutnější.

Měkké hovězí maso

Měkké a křehké hovězí maso docílíte tím, že hovězí den před vařením naklepete a potřete olejem. Takto upravené maso vložte do alobalu a nechte odležet v ledničce.

Netučné koláče

Pokud chcete mít méně tučné moučníky, spolehněte se na tuky s méně než 60%.

Pikantní jednohubky

Usmažte topinku, nakrájejte ji na menší části a potřete ji pikantní směsí. Smažte ji na sádle, bude déle křupavější.

Polámaná poleva je již minulostí

Stává se vám, že při krájení dortů a jiných dobrot vám cukrová poleva popraská? Než se do porcování dezertu pustíte, potřete nůž máslem nebo tukem, který máte k dispozici.

Pryč s přebytečným tukem

Smažení není příliš zdravé pro naše tělo. Uvařte si pokrmy, kde vynecháte větší množství oleje nebo použijte papírové ubrousky. Při smažení se snažte smažit na větším ohni, nebudete mít řízky příliš nasáklé, pokud použijete papírové ubrousky, většinu oleje dostanete pryč. Více »

Řízky z cukety

Udělejte si zeleninový řízek v podobě cukety. Vezměte cuketu, nakrájejte a lehce propíchejte vidličkou, obalte v klasickém trojobalu a pak usmažte na rozpáleném oleji.

Rychle uvařené brambory

Potřebujete mít brambory rychleji uvařené? Zkuste k nim při vaření přidat trochu oleje nebo másla. Určitě vám budou i více chutnat.

Skvělá rada na vysypání formy

Jestli chcete, aby se vám podařila bábovka krásně vyklopit, použijte místo oleje nebo másla, sádlo. Nezapomeňte formu potom vysypat i strouhankou, vaše bábovka půjde snadno vyklopit.

Smažení i se strouhankou

Přidejte olej do vajíčka při obalování, strouhanka vám při smažení neopadá.

Snadné připevnění pečícího papíru

Pokud nestojíte o rolování pečícího papíru, tak nezapomeňte kápnout do rohů formy trochu sádla.

Snadno oloupat vařené brambory

Aby nám šly brambory po uvaření krásně od slupky, pomůže nám, když do vody, v které se brambory vaří, přidáme trochu oleje.

Snadno vysypaná forma

Aby se bábovka lépe vyklápěla z formy, je dobré ji vymazat tukem a dát do lednice. Tuk ve formě zatím krásně ztuhne, pak formu vyndejte a vysypte moukou.

Topinky bez tuku

Milujete topinky, ale překáží vám přebytek tuku? Po osmažení chleby položte na ubrousky.

Už nikdy rozdrobený žloutek

Potřete kráječ na vejce olejem, předejdete tak nevzhlednému žloutku.

Vaření brambor ve slupce

Olej přidejte do vody při vaření brambor, jejich slupka vám půjde ihned dolů.

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist