- Úvod
- Recepty
- Kuchařky
- Meníčka a jídelníčky
- Gastrorádce
- Kuchařská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Zbožíznalství
Zjistěte, co dáváte do jídla. Znáte opravdu všechny suroviny, které používáte?
- Cukrářská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Kuchařův rádce
Něco se vám nepovedlo, nebo chcete jen poradit? Zobrazte jednoduše rady, které potřebujete.
- Gastroslovník
Všechny gastronomické výrazy, pojmy a názvy na jednom místě! Jednoduše, stručně, přehledně, srozumitelně...
- Kuchařská škola
- Články Silvestrovské pohoštění…
Silvestrovské oslavy mohou mít mnoho podob, ale vždy jsou ve znamení zábavy, dobrého jídla a pití. Občerstvení bývá…
- Komunita
- E-shop
- + Přidat recept
- Meníčka /
- Narozeninové/
- Narozeninové menu
Narozeninové menu
Mimo přání k narozeninám můžete oslavenci připravit jako dárek i narozeninové menu. Zde je například fazolová polévka jako od babičky, vynikající candát, lahodné carpaccio a čokoládové suflé, melounový sorbet a další lahůdky, které potěší každého. Vyzkoušet můžete i naše další meníčka
Polévky
Hrášková polévka se smetanou
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na 30 g rozehřátého másla. Přidáme nadrobno pokrájenou slaninu a celer, vše osmažíme. K zelenině přidáme hrášek, zalijeme vodou a dusíme do měkka. ...
víceKrémová fazolková polévka
Očištěné fazolky i mrkev nakrájíme na kousky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Potom zeleninu rozmixujeme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vodou,...
vícePředkrmy
Kachní játra s portským a jahodami
Dva plátky omytého jablka lehce pocukrujeme a orestujeme na pánvi po obou stranách. Když jablka zkaramelizují, dáme je na talířky. Na pánvičku položíme na plátky nakrájená kachní játra a...
víceCarpaccio z uzeného lososa s kapary
Na zálivku smícháme v míse olivový olej, citronovou šťávu a kapary. Tenké plátky uzeného lososa a nadrobno nakrájenou cibuli narovnáme na talíře. Přelijeme zálivkou, posypeme nahrubo...
víceHlavní chod
Candát s citronovou omáčkou
Očištěné a vykuchané candáty podélně rozpůlíme, páteř odstraníme a ryby naporcujeme. Porce osolíme a necháme asi 1 hodinu odležet. Připravené candáty podusíme na části másla doměkka. Kosti z...
víceDezerty a moučníky
Čokoládové suflé
Troubu předehřejeme na 220C. Formičky nebo hrnečky vymažeme máslem, vysypeme cukrem a postavíme do pekáče vyloženého pečicím papírem. Čokoládu se smetanou rozpustíme ve vodní lázni....
víceMelounový sorbet se sektem
V hrnci svaříme 100ml vody s cukrem a medem. Když se cukr rozpustí, sirup necháme vychladnout. Meloun rozkrojíme a zbavíme zrnek. Z dužiny vypícháme asi 20 kuliček a uložíme je do chladničky....
víceOstatní
Zámecké brambory
Brambory oloupeme a pokrájíme podélně na čtvrtky (malé ponecháme vcelku). Zalijeme je studenou vodou, uvaříme a ocedíme. Na pánvi rozehřejeme větší množství tuku, opečeme na něm brambory a...
víceCukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
vstoupitKuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android