Gordon Ramsey

Další informace
Rodina Ženatý/vdaná

Něco o mě

Gordon Ramsey

 

Gordon Ramsey patří mezi nejznámější kuchařské hvězdy světa. Média, a zejména ta televizní, jej vynesla na výsluní také díky jeho neotřelému přístupu v jeho kulinářských show, z nichž asi nejznámější byla „Ramsey’s Kitchen“ (Ano, šéfe s Gordonem Ramseym) a její americká verze „Hell’s Kitchen“ (Pekelná kuchyně).

Za svůj dosavadní život nasbíral 14 Michelinských hvězd.

 Narodil se v Renfrewshiru ve Skotsku, 8. Listopadu 1966. Je tedy narozen ve znamení Štíra. Jeho otec Gordon nikdy neměl stálou profesi, údajně často pil a příliš se otáčel za ženami, jeho matka, Helen Cosgrove, byla zdravotní sestrou. Říká se, že díky svému otci nebylo jeho dětství příliš šťastné. Má ještě tři sourozence, dvě sestry a bratra.

V jeho 5 letech se rodina přestěhovala do Anglie. Vždy byl velkým milovníkem fotbalu a měl velké naděje stát se výborným fotbalistou. Už v 15 letech se stal členem profesionálního týmu Glasgow Rangers. A tak kdoví, kam by se jeho kariéra ubírala, kdyby ho v 19 letech nepostihl úraz kolene.

 Ramsey začal studovat v North Oxfordshire Technical College obor Hotel management. Po studiu začal pracovat pod mnoha vysoce oceňovanými kuchaři v Anglii a poté též ve Francii.

První velký úspěch přišel v roce 1993, kdy vedl restaurant Aubergine v Londýně. Během 3 let získal 2 Michelinské hvězdy! Vždy však toužil po vlastní rstauraci a tak v roce 1997 otevírá Restaurant Gordon Ramsey v Chelsea. Během 4 let získává 3 hvězdy od Michelina! Píše svou první knihu „Passion for Flavor“, kterou se představil širší veřejnosti.

 
Ramsey v následujících letech otevírá několik dalších restaurací, jako je Petrus v Londýně, Verre v Dubaji a další ze svého řetězce Restaurant Gordon Ramsey v Claridge. Ten dále rozvíií také v Tokyu, New Yorku, Los Angeles a na Floridě. Dále se věnuje novým knižním titulům – „Passion for Seafood“, „Chef for all Seasons“. Na svém kontě má dodnes více než dvacítku knih.

V roce 2000 se stává Kuchařem roku (Chef of the Year) a v roce 2006 získává Řád britského impéria (Officer of the Order of the Brittish Empire).

 Jeho televizní úspěch začíná ke konci devadesátých let dokumentem „Boiling Point“, který popisuje práci šéfkuchaře při otevření svého prvního restaurantu. Se stejným jménem následuje reality show.

Následuje „Ramsey’s Kitchen Nightmares“, kde se snaží pomoci z nesnází upadávajícím restauracím během jednoho týdne.

V roce 2005 přenáší své umění do Spojených států v reality show „Hell’s Kitchen“ a ta má okamžitý úspěch, což mu umožňuje tam přenést i domovskou „Kitchen Nightmares“, adaptovanou na americké prostředí.

 V roce 2010 je producentem a sudím v soutěži „MasterChef“, další reality show v USA a poté se začíná věnovat cestování zaměřené na kulinářské umění. Z něj nabírá materiál pro své další počiny, jako je například „Gordon’s Great Escape“.

 Neměli bychom zapomenout na pražskou Maze restauraci, která byla umístěna v hotelu Hilton Prague Old Town. Jednalo se o 18 restaurant tohoto typu.

Byla otevřena v roce 2007 a bohužel neměla dlouhého trvání. Uzavřena byla v únoru 2009. Ironií osudu bylo, že Michelinská hvězda byla tomuto restaurantu udělena až po jeho uzavření. Jejím šéfkuchařem byl Philip Carmichael. Ten pracoval jako šéfkuchař v Maze v Londýně a po ukončení činnosti v Praze působil na stejné pozici v Kapském Městě.

 
Gordon Ramsey není jen skvělým kuchařem. Je důkazem toho, že úspěch je podmíněn tvrdou prací, talentem, vášní, osobností a jistě i trochou štěstí.

Je ženatý a se svou ženou Tanou a jejich čtyřmi dětmi žije v Londýně.

 

 

Recepty

Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Celkem položek: 210

Nákyp se švestkami

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 95 min

Moučník panettone nakrájíme na plátky, sušené švestky bez pecek podélně na půlky. Zapékací mísu mírně vytřeme změklým máslem, zbytek másla použijeme na potření plátků panettone. Potřené...

více

Hruškové bábovičky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 65 min

V malém rendlíku zahříváme 125 g másla, když začne hnědnout, přes jemné síto ho přecedíme a dáme vychladnout. Velké hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostky. V silnostěnném...

více

Schwarzwaldský dort

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 80 min

Swarzwaldský dort se vytváří ze čtyř základních součástí: smetanového krému s višňovicí (kirsch pannacotta), čokoládové pěny, čokoládového piškotu a višňového kompotu. Zdobí se šlehačkou a...

více

Vařený rýžový nákyp s karamelizovanými jablky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 75 min

Ve vyšším kastrolu s nepřilnavým povrchem svaříme mléko se šlehačkou a vanilkovým luskem, a pak na 10 minut odstavíme. Potom vrátíme na oheň, přidáme rýži a pomalu ji za občasného promíchání...

více

Studená čokoládová pěna se zmrzlinou

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 30 min

V rendlíku se silným dnem smícháme 100 ml vody se 150 g krupicového cukru a zahřejeme až na 120 °C. Než cukerný roztok dosáhne požadované teploty, našleháme elektrickým šlehačem žloutky do...

více

Čokoládové bábovičky s tofé fondánem

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 70 min

Nejprve si připravíme tofé fondán. V malém rendlíku smícháme 30 g krupicového cukru s dvěma lžícemi vody a pomalu zahříváme. Když se cukr rozpustí, zvýšíme oheň, sirup povaříme asi 5 minut,...

více

Banánový pudink s omáčkou tofé

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 110 min

Banány oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Vejce rozklepneme a hladkou mouku prosejeme s kypřícím práškem do pečiva. 170 g másla a 180 g hnědého třtinového cukru spolu utřeme, postupně...

více

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Fotky

Třídit podle:

Žádné zveřejněné fotografie

Kuchařky

Kuchařka - Gordon Ramsay

Hodnocení: Přidal:Gordon Ramsey

Gordon Ramsay je osobností světové gastronomie a držitel několika Michelinských hvězd. Proslavil se i v televizní show Kitchen Nightmares, kterou u nás známe pod názvem Ano,šéfe. Tato kuchařka se skládá z jeho jedinečných jídel a vy si tak můžete připravit a vychutnat skutečné lahůdky.  

Kuchařka obsahuje 90 receptů

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist