Jamie Oliver

Další informace
Rodina Svobodný/á

Něco o mě

Jamie Oliver

 

Tato gastronomická a mediální hvězda se narodila 27. května 1975 v Claveringu ve Spojeném království. Už od dětství pracoval v restauraci The Cricketers, patřící jeho rodičům, což udalo směr jeho dalšímu životu a kariéře. Studoval na Westminster Catering College a poté nabyl mnoha zkušeností v několika vyhlášených restaurantech, jako je již dnes, bohužel, neexistující The Neal Street Restaurant nebo The River Café v Londýně.

Právě v této restauraci odstartoval svou raketovou kariéru a v roce 2000 uvedl na BBC svou show „The Naked Chef“, která běžela na obrazovkách 3 sezóny.

Poté následovala „Pukka Tukka“ show, a kontrakt se společností Sainsbury’s.

Jamieho myšlenka podělit se se společností o výsledky svého úspěchu se prosadila v další z jeho show „Jamie’s Kitchen“, kde se dokumentární formou popisuje jeho pomoc mladým lidem získat kulinářské dovednosti a dokonce práci v jeho nově otevřené restauraci Fifteen.

Za svůj počin „Feed Me Better“ byl v roce 2003 zvolen nejvíce inspirující politickou osobností. Tato show byla zaměřena na zlepšení a ozdravění životosprávy žáků a studentů britských škol. Show byla natolik úspěšná, že se v další sezóně přesunula do Spojených států. Právě za tuto aktivitu byl téhož roku Jamiemu Oliverovi udělen Řád britského impéria.

V roce 2009 mu byla udělena cena TED za jeho kampaň zakázat podávání nezdravých jídel v britských školách a v roce 2013 byl zařazen do Kulinářské síně slávy.

Málo známou skutečností je, že trpí dyslexií a dokonce o sobě prohlásil, že teprve ve věku 38 let dokázal přečíst svou první knihu „Catching Fire“.

Jamie je v mnoha směrech inspirující osobností a zároveň celebritou světové urovně.

 

Recepty

Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Celkem položek: 125

Rizoto s fenyklem a ricottou

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 65 min

Hlízu fenyklu nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme mletý fenykl, česnek, osmahneme, přidáme čerstvý fenykl, osolíme, opepříme, rendlík...

více

Rizoto s pečenými houbami

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 60 min

Houby nakrájíme na silnější plátky, česnek na tenké plátečky, lístky tymiánu otrháme. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme houby, osmahneme, přidáme česnek, tymián, osolíme, opepříme,...

více

Rizoto s květákem a ančovičkami

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 60 min

Do mixéru vložíme kousky staršího chleba, ančovičky i s olejem, chilli papričku bez semínek a rozmixujeme. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme směs z mixéru a orestujeme dozlatova. ...

více

Rizoto s artyčoky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 50 min

Artyčoky očistíme a odstraníme z nich vlákna. Polovinu artyčoků rozpůlíme, polovinu nakrájíme na tenké plátky, zakapeme citronovou šťávou, aby netmavly. Citronovou kůru nastrouháme, mátu...

více

Rizoto s rybami a plody moře

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 70 min

Z mořského ďasa,parmice a tresky ukrojíme hlavu a ploutve a nakrájíme filety. Do hrnce nalijeme jeden a půl litru vody, přisypeme rybí hlavy a ploutve, rybí filety, pokrájenou mrkev, rozpůlená...

více

Rizoto s pestem

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 50 min

Rizoto: Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme,...

více

Rizoto s Martini

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 30 min

Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme. Přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále...

více

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Fotky

Třídit podle:

Žádné zveřejněné fotografie

Kuchařky

Kuchařka Jamie Oliver

Hodnocení: Přidal:Jamie Oliver

Jamie Oliver pochází z Anglie, kde se proslavil jako „kuchař bez čepice“ v televizních show, propagujících vaření chutných jídel za málo peněz. Je také zastáncem tzv. superfood – velmi zdravých potravin a tak tato kuchařka obsahuje jeho jídla, která si nyní můžete uvařit i sami doma.

Kuchařka obsahuje 0 receptů

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist