Jamie Oliver

Další informace
Rodina Svobodný/á

Něco o mě

Jamie Oliver

 

Tato gastronomická a mediální hvězda se narodila 27. května 1975 v Claveringu ve Spojeném království. Už od dětství pracoval v restauraci The Cricketers, patřící jeho rodičům, což udalo směr jeho dalšímu životu a kariéře. Studoval na Westminster Catering College a poté nabyl mnoha zkušeností v několika vyhlášených restaurantech, jako je již dnes, bohužel, neexistující The Neal Street Restaurant nebo The River Café v Londýně.

Právě v této restauraci odstartoval svou raketovou kariéru a v roce 2000 uvedl na BBC svou show „The Naked Chef“, která běžela na obrazovkách 3 sezóny.

Poté následovala „Pukka Tukka“ show, a kontrakt se společností Sainsbury’s.

Jamieho myšlenka podělit se se společností o výsledky svého úspěchu se prosadila v další z jeho show „Jamie’s Kitchen“, kde se dokumentární formou popisuje jeho pomoc mladým lidem získat kulinářské dovednosti a dokonce práci v jeho nově otevřené restauraci Fifteen.

Za svůj počin „Feed Me Better“ byl v roce 2003 zvolen nejvíce inspirující politickou osobností. Tato show byla zaměřena na zlepšení a ozdravění životosprávy žáků a studentů britských škol. Show byla natolik úspěšná, že se v další sezóně přesunula do Spojených států. Právě za tuto aktivitu byl téhož roku Jamiemu Oliverovi udělen Řád britského impéria.

V roce 2009 mu byla udělena cena TED za jeho kampaň zakázat podávání nezdravých jídel v britských školách a v roce 2013 byl zařazen do Kulinářské síně slávy.

Málo známou skutečností je, že trpí dyslexií a dokonce o sobě prohlásil, že teprve ve věku 38 let dokázal přečíst svou první knihu „Catching Fire“.

Jamie je v mnoha směrech inspirující osobností a zároveň celebritou světové urovně.

 

Recepty

Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Celkem položek: 125

Pečené houby s bylinkami

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 25 min

Houby očistíme, nakrájíme na plátky, prosciutto na velmi tenké plátky. Pečící papír nastříháme na čtyři stejné čtverce, doprostřed každého položíme plátek prosciutta, plátky hub, bobkový list,...

více

Dušená zelenina s prosciuttem

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 40 min

Do hrnce nalijeme vroucí vodu, přisypeme artyčoky a povaříme 10 minut doměkka. Artyčoky vyndáme, odstraníme z nich všechna vlákna a tvrdé části, zbytek nakrájíme na kostičky. Do hrnce s horkou...

více

Kančí plec s passatou

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 145 min

Maso nakrájíme na kostky, mrkev, cibuli a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, pancettu na drobné kostičky, parmezán nastrouháme najemno. Kostky masa nasypeme do mísy, přisypeme polovinu...

více

Jehněčí kýta s bylinkovou nádivkou

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 120 min

Do mixéru nasypeme oloupaný česnek, bylinky, pancettu, ančovičky a rozmixujeme dohladka. Směs vložíme do misky, přisypeme strouhanku, posekané olivy bez pecek a piniové oříšky. Vymícháme...

více

Jehněčí špízy s houbami

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 28 min

Jehněčí maso nakrájíme na plátky, které rozklepeme dotenka. Do hmoždíře nasypeme oregano, česnek, ančovičky a roztlučeme na kaši. Přilijeme citronovou šťávu, olivový olej a promícháme. Tenké...

více

Zapečená svíčková s houbami

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 35 min

Houby nakrájíme na plátky, listy čekanky natrháme na menší kousky, svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, česnek prolisujeme, rozmarýn posekáme najemno. Rozmarýn nasypeme do oleje, přidáme...

více

Bažant s kaštany na víně

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 145 min

Kaštany dáme na 5 minut do silně vyhřáté trouby a jakmile začnou praskat, vyjmeme je a oloupeme. Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, česnek posekáme najemno....

více

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Fotky

Třídit podle:

Žádné zveřejněné fotografie

Kuchařky

Kuchařka Jamie Oliver

Hodnocení: Přidal:Jamie Oliver

Jamie Oliver pochází z Anglie, kde se proslavil jako „kuchař bez čepice“ v televizních show, propagujících vaření chutných jídel za málo peněz. Je také zastáncem tzv. superfood – velmi zdravých potravin a tak tato kuchařka obsahuje jeho jídla, která si nyní můžete uvařit i sami doma.

Kuchařka obsahuje 0 receptů

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist