Jamie Oliver
Rodina | Svobodný/á |
Něco o mě
Jamie Oliver
Tato gastronomická a mediální hvězda se narodila 27. května 1975 v Claveringu ve Spojeném království. Už od dětství pracoval v restauraci The Cricketers, patřící jeho rodičům, což udalo směr jeho dalšímu životu a kariéře. Studoval na Westminster Catering College a poté nabyl mnoha zkušeností v několika vyhlášených restaurantech, jako je již dnes, bohužel, neexistující The Neal Street Restaurant nebo The River Café v Londýně.
Právě v této restauraci odstartoval svou raketovou kariéru a v roce 2000 uvedl na BBC svou show „The Naked Chef“, která běžela na obrazovkách 3 sezóny.
Poté následovala „Pukka Tukka“ show, a kontrakt se společností Sainsbury’s.
Jamieho myšlenka podělit se se společností o výsledky svého úspěchu se prosadila v další z jeho show „Jamie’s Kitchen“, kde se dokumentární formou popisuje jeho pomoc mladým lidem získat kulinářské dovednosti a dokonce práci v jeho nově otevřené restauraci Fifteen.
Za svůj počin „Feed Me Better“ byl v roce 2003 zvolen nejvíce inspirující politickou osobností. Tato show byla zaměřena na zlepšení a ozdravění životosprávy žáků a studentů britských škol. Show byla natolik úspěšná, že se v další sezóně přesunula do Spojených států. Právě za tuto aktivitu byl téhož roku Jamiemu Oliverovi udělen Řád britského impéria.
V roce 2009 mu byla udělena cena TED za jeho kampaň zakázat podávání nezdravých jídel v britských školách a v roce 2013 byl zařazen do Kulinářské síně slávy.
Málo známou skutečností je, že trpí dyslexií a dokonce o sobě prohlásil, že teprve ve věku 38 let dokázal přečíst svou první knihu „Catching Fire“.
Jamie je v mnoha směrech inspirující osobností a zároveň celebritou světové urovně.
Recepty
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Celkem položek: 125Pečené houby s bylinkami
Houby očistíme, nakrájíme na plátky, prosciutto na velmi tenké plátky. Pečící papír nastříháme na čtyři stejné čtverce, doprostřed každého položíme plátek prosciutta, plátky hub, bobkový list,...
víceDušená zelenina s prosciuttem
Do hrnce nalijeme vroucí vodu, přisypeme artyčoky a povaříme 10 minut doměkka. Artyčoky vyndáme, odstraníme z nich všechna vlákna a tvrdé části, zbytek nakrájíme na kostičky. Do hrnce s horkou...
víceKančí plec s passatou
Maso nakrájíme na kostky, mrkev, cibuli a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, pancettu na drobné kostičky, parmezán nastrouháme najemno. Kostky masa nasypeme do mísy, přisypeme polovinu...
víceJehněčí kýta s bylinkovou nádivkou
Do mixéru nasypeme oloupaný česnek, bylinky, pancettu, ančovičky a rozmixujeme dohladka. Směs vložíme do misky, přisypeme strouhanku, posekané olivy bez pecek a piniové oříšky. Vymícháme...
víceJehněčí špízy s houbami
Jehněčí maso nakrájíme na plátky, které rozklepeme dotenka. Do hmoždíře nasypeme oregano, česnek, ančovičky a roztlučeme na kaši. Přilijeme citronovou šťávu, olivový olej a promícháme. Tenké...
víceZapečená svíčková s houbami
Houby nakrájíme na plátky, listy čekanky natrháme na menší kousky, svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, česnek prolisujeme, rozmarýn posekáme najemno. Rozmarýn nasypeme do oleje, přidáme...
víceBažant s kaštany na víně
Kaštany dáme na 5 minut do silně vyhřáté trouby a jakmile začnou praskat, vyjmeme je a oloupeme. Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, česnek posekáme najemno....
víceFotky
- Nejstarší
- Nejnovější
- Nejlépe hodnocené
Žádné zveřejněné fotografie
Kuchařky
Kuchařka Jamie Oliver
Hodnocení: Přidal:Jamie OliverJamie Oliver pochází z Anglie, kde se proslavil jako „kuchař bez čepice“ v televizních show, propagujících vaření chutných jídel za málo peněz. Je také zastáncem tzv. superfood – velmi zdravých potravin a tak tato kuchařka obsahuje jeho jídla, která si nyní můžete uvařit i sami doma.
Kuchařka obsahuje 0 receptů