Jamie Oliver
Rodina | Svobodný/á |
Něco o mě
Jamie Oliver
Tato gastronomická a mediální hvězda se narodila 27. května 1975 v Claveringu ve Spojeném království. Už od dětství pracoval v restauraci The Cricketers, patřící jeho rodičům, což udalo směr jeho dalšímu životu a kariéře. Studoval na Westminster Catering College a poté nabyl mnoha zkušeností v několika vyhlášených restaurantech, jako je již dnes, bohužel, neexistující The Neal Street Restaurant nebo The River Café v Londýně.
Právě v této restauraci odstartoval svou raketovou kariéru a v roce 2000 uvedl na BBC svou show „The Naked Chef“, která běžela na obrazovkách 3 sezóny.
Poté následovala „Pukka Tukka“ show, a kontrakt se společností Sainsbury’s.
Jamieho myšlenka podělit se se společností o výsledky svého úspěchu se prosadila v další z jeho show „Jamie’s Kitchen“, kde se dokumentární formou popisuje jeho pomoc mladým lidem získat kulinářské dovednosti a dokonce práci v jeho nově otevřené restauraci Fifteen.
Za svůj počin „Feed Me Better“ byl v roce 2003 zvolen nejvíce inspirující politickou osobností. Tato show byla zaměřena na zlepšení a ozdravění životosprávy žáků a studentů britských škol. Show byla natolik úspěšná, že se v další sezóně přesunula do Spojených států. Právě za tuto aktivitu byl téhož roku Jamiemu Oliverovi udělen Řád britského impéria.
V roce 2009 mu byla udělena cena TED za jeho kampaň zakázat podávání nezdravých jídel v britských školách a v roce 2013 byl zařazen do Kulinářské síně slávy.
Málo známou skutečností je, že trpí dyslexií a dokonce o sobě prohlásil, že teprve ve věku 38 let dokázal přečíst svou první knihu „Catching Fire“.
Jamie je v mnoha směrech inspirující osobností a zároveň celebritou světové urovně.
Recepty
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Celkem položek: 125Vepřové kotlety plněné ochuceným máslem
Do mixéru dáme měkké máslo, polovinu lístků šalvěje, česnek, prosciutto, sušené meruňky, sůl, pepř a rozmixujeme dohladka. Vezmeme 4 větší kotlety, ostrým nožíkem v nich vyřízneme kapsy,...
víceDivoký králík pečený s pancettou
Očištěného a vykuchaného králíka bez hlavy naporcujeme na menší porce, vložíme do mísy, osolíme a opepříme. Do mixéru dáme rozmarýn, tymián, česnek, citronovou kůru, přilijeme olej, citronovou...
vícePečené křepelky s pancettou
Očištěné a vykuchané křepelky potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Pomerančovou i citronovou kůru nakrájíme na tenké proužky, oloupaný citron a pomeranč na kolečka, šalvěj posekáme...
víceKuře pečené s citronem
Polovinu citronu necháme vcelku, druhou polovinu nakrájíme na plátky. Vykuchané a očištěné kuře potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Do břišní dutiny vložíme celou půlku citronu,...
víceKachna pečená s pomerančem
Očištěnou a vykuchanou kachnu potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Velký pomeranč rozpůlíme, jednu půlku vložíme kachně do břišní dutiny, přidáme posekanou šalvěj, celou skořici, celý...
víceKrálík nadívaný klobásovou směsí
Vykuchaného očištěného králíka bez hlavy potřeme olejem, osolíme a opepříme. Klobásy rozřízneme, vybereme maso, střívko vyhodíme. Maso vložíme do misky, přidáme natrhanou chlebovou střídku,...
víceKuře dušené v rajčatech s vínem
Větší kuře naporcujeme na menší díly, osolíme, opepříme a vložíme do větší mísy. Česnek prolisujeme, přisypeme ke kuřeti, přidáme snítku rozmarýnu, bobkové listy a zalijeme červeným vínem....
víceFotky
- Nejstarší
- Nejnovější
- Nejlépe hodnocené
Žádné zveřejněné fotografie
Kuchařky
Kuchařka Jamie Oliver
Hodnocení: Přidal:Jamie OliverJamie Oliver pochází z Anglie, kde se proslavil jako „kuchař bez čepice“ v televizních show, propagujících vaření chutných jídel za málo peněz. Je také zastáncem tzv. superfood – velmi zdravých potravin a tak tato kuchařka obsahuje jeho jídla, která si nyní můžete uvařit i sami doma.
Kuchařka obsahuje 0 receptů