Emanuele Ridi

Další informace
Rodina Ženatý/vdaná

Něco o mě

Emanuele Ridi

 

 Emanuele Ridi je dalším kuchařským expertem, známým z obrazovek našich luhů a hájů. Asi nejvíce se zapsal do našeho podvědomí prostřednictvím pořadů „S Italem v kuchyni“ a „Léto s Italem“.

Narodil se 9. Února 1974, ve znamení Vodnáře, v městečku Portoferraio na ostrově Elba, patřící do Toskánska. A jak to tak bývá, ke gastronomii měl blízko už od dětství. Jeho prarodiče vlastnili restauraci Da Emanuel, která byla kousek od břehu moře a rybí pokrmy patřily mezi hojně zhotovované. Emanuele sledoval dění v kuchyni velmi rád a vlastně nejen tam. Sám o sobě říká, že s nadšením sledoval kuchařské počínání i v kuchyni svých druhých prarodičů. Dokonce o sobě tvrdí, že tradiční dezert Tiramisu zvládal už v osmi letech! Inu, vliv rodiny je v Itálii velký a soudržnost rodiny se řadí do čela společenských hodnot. I to tedy může být důvodem pro to, aby Emanuele Ridi nazval svou pražskou restauraci v Bubenči stejně – Da Emanuel. Hned vedle také provozuje svůj obchod s italskými delikatesami

Do Česka, vlastně tehdy ještě do ČSFR, zavítal Emanuele Ridi společně se svým otcem v roce 1992. Měli zde společně založit a provozovat obchod s konfekcí, který v té době zažíval boom a čemuž mělo napomoci i Emanuelovo vzdělání v oblasti obchodu a ekonomie. Jedním z hlavních důvodů ale prý bylo, aby se vyhnul vojenské službě a nemusel si ostříhat vlasy.

Při pobytu u nás si všiml, že obliba italského jídla zde je veliká, ale jeho provedení absolutně neodpovídá kritériím pravé Itálie. Rozhodl se tedy, že vybuduje restauraci, kde by zúročil znalosti nabyté v dětství a své nadšení pro vaření.

Navíc se mu u nás velice líbilo. Obdivoval krásu žen, zachutnalo mu naše pivo, a tak se rozhodl, že zde zůstane natrvalo. Jeho rozhodnutí určitě podpořilo i to, že brzy potkává i svou osudovou lásku Janu, se kterou se později žení a zakládá rodinu, ze které vzejde jejich potomek, syn Giacomo.

Emanuele Ridi se tedy stává jakýmsi průkopníkem italské kuchyně v našich končinách a to ho pomaličku vytahuje ze stínu neznámých. Už po šesti letech, tedy v roce 1998, si ho poprvé všímají televizní média, když se objeví v populární televizní soutěži „Nikdo není dokonalý“ a o pár let později ve „Všechnopárty“.

Jeho otevřená povaha, sympatický vzhled a dozajista i zábavná forma jeho vyjadřování udělá na každého dojem. Samozřejmě, tyto vlastnosti jsou umocněny jeho hlavní předností, vášní pro rodnou gastronomii. Vše uvedené vyústí v jeho první show „S Italem v kuchyni“ v roce 2009. Pět sérií svědčí o oblíbenosti tohoto pořadu a tak, v roce 2012, následuje „Léto s Italem“, kde sledujeme cestu Emanuela Ridiho po rodné Itálii a společně s ním objevujeme pochoutky a delikatesy, které tato země nabízí.

Televizní pořady jsou jedna věc, ale kuchařky jsou kuchařky! Vždyť patří mezi nejprodávanější literární žánry všech dob!

Názvy jeho knih se odvozují od jeho pořadů, tedy S Italem v kuchyni I.-III., Léto s Italem, ale také mezi nimi nalezneme jednu přímo zaměřenou na těstoviny, s názvem Pasta e Basta.

 

Každý rub má svůj líc a není světla bez stínu! Ani život Emanuela Ridiho není prostý věcí nepříjemných. Onemocnění jeho manželky se stalo prubířským kamenem jejich vztahu a sám Emanuel Ridi přiznává, že manželskou krizi nezvládá s takovou bravurou, jako ovládá italské recepty. Kdos bez viny, hoď kamenem, říká se také. Proto přejme vše dobré a snad se s ním zase někdy na televizních obrazovkách sejdeme. Určitě nám má stále co sdělit a něco nového nás naučit!

 

 

 

 

Recepty

Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Celkem položek: 135

Plněná sekaná z jehněčího masa s ořechy

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 115 min

Jehněčí maso omyjeme, odblaníme, pokrájíme na kousky a pomeleme na masovém strojku s očištěnými stroužky česneku. Rozmarýn, tymián a petrželku omyjeme, drobné lístky otrháme a pokrájíme...

více

Nepečený dort z piškotů a kakaa

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 20 min

Piškoty v igelitovém sáčku rozmačkáme válečkem. Do mísy rozklepneme čerstvá vejce (nejlépe z domácího chovu), přidáme k ním cukr, kakao, na kostičky pokrájené změklé máslo, kokos, vanilkový...

více

Plněné křepelky na houbách

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 85 min

Omyté a očištěné čerstvé malé lišky a hříbečky nasypeme do vroucí osolené vody, povaříme je 1-2 minuty, pak je scedíme, promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat. Trošku větší houby...

více

Těstoviny s klobásou a omáčkou z rajčat

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 40 min

Na pánvi rozpálíme kapku olivového oleje. Klobásy oloupeme a vnitřek rozmačkáme. Přidáme do pánve spolu s rozmačkanými stroužky česneku. Vhodíme snítku rozmarýnu, přilijeme bílé víno a 2...

více

Ravioly s asijskou hruškou nashi a rokfórem

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 40 min

Připravíme si těsto na ravioli: do jedné mísy odměříme hladkou mouku, přidáme sůl a promícháme ji. V druhé míse vyšleháme vidličkou vejce s olivovým olejem. Postupně k vejcím budeme přidávat...

více

Grilovaný kalamár plněný chapadly, šunkou a sýrem

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 40 min

Z kalamára odřízneme chapadla, omyjeme ho a odložíme stranou. Z těla prstem odstraníme vnitřnosti, váček s barvivem a opatrně průhlednou širokou kost, dáváme pozor, aby se neroztrhl celý obal...

více

Osso buco - telecí morková kost

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 165 min

Telecí kosti s morkem (nejlépe lýtkové) po obou stranách osolíme a zlehka obalíme v hladké mouce. V hrnci rozpustíme máslo a maso na něm restujeme po obou stranách. Dbáme, abychom maso nikde...

více

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Fotky

Třídit podle:

Žádné zveřejněné fotografie

Kuchařky

Kuchařka - Emanuele Ridi

Hodnocení: Přidal:Emanuele Ridi

Sympatický šéfkuchař Emanuele Ridi, známý především z televizních pořadů S Italem v kuchyni a Léto s Italem, žije v Praze a jeho restauraci Ristorante da Emanuel najdete v Praze v Dejvicích. Tato kuchařka obsahuje výběr z jeho receptů a tak si vynikající jídla můžete připravit i sami doma.

Kuchařka obsahuje 44 receptů

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist