Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 1000

Ingredience

400 g Lišky čerstvé
30 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 84 kcal
Kilojoule 350kJ
1% Sacharidy 4 g
9% Tuky 7 g
3% Sodík 59 mg
5% Bílkoviny 3 g

Dušené lišky postup přípravy receptu:

1

Lišky očistíme, větší kusy rozkrojíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Necháme je okapat.

2

Na sádle či másle krátce podusíme oloupaný stroužek česneku a pak jej vyndáme. Přidáme houby a dusíme dokud nejsou měkké a šťáva je z nich vydušená.

3

Ochutíme solí, bílým pepřem, přidáme petrželku a podáváme.

4

Můžeme podávat jako přílohu k masu nebo jako náplň do vaječných omelet.

Poznámka

Pokud nepoužijeme česnek, můžeme do hotových lišek vmíchat 2 dl kysané smetany a máme lišky na kyselo. Ty podáváme jako předkrm s chlebem nebo samostatně jako lehký pokrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept