Dušené lišky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené lišky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1000 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
400 g | Lišky čerstvé |
30 g | Máslo čerstvé |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 9,9mg |
Vláknina | 192,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené lišky postup přípravy receptu:
1 | Lišky očistíme, větší kusy rozkrojíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Necháme je okapat. |
2 | Na sádle či másle krátce podusíme oloupaný stroužek česneku a pak jej vyndáme. Přidáme houby a dusíme dokud nejsou měkké a šťáva je z nich vydušená. |
3 | Ochutíme solí, bílým pepřem, přidáme petrželku a podáváme. |
4 | Můžeme podávat jako přílohu k masu nebo jako náplň do vaječných omelet. |
Poznámka
Pokud nepoužijeme česnek, můžeme do hotových lišek vmíchat 2 dl kysané smetany a máme lišky na kyselo. Ty podáváme jako předkrm s chlebem nebo samostatně jako lehký pokrm.