Dort z litého piškotového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort z litého piškotového těsta
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10002 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
150 g | Cukr moučkový |
20 ks | Jahody zahradní |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 l | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 107,2mg |
Draslík | 50,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort z litého piškotového těsta postup přípravy receptu:
1 | Máslem vymažeme a polohrubou moukou posypeme 2 plechy. Vyznačíme do mouky na plechu tvar kruhu. |
2 | Celá vejce šleháme s cukrem a po chvíli přisypeme mouku. Metlou vše třeme dohusta. |
3 | Vzniklou směs nanášíme na plechy počínaje od středu kruhů. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Pláty sejmeme, dokud jsou teplé, jinak se lámou. |
4 | Po vychladnutí potíráme pláty ušlehanou smetanou, potřeme i povrch a ozdobíme jahodami. |
5 | Dort podáváme dobře vychlazený. |