Recept

Krupicový nákyp s višněmi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10005

Ingredience

0,5 ks Citrony
80 g Cukr krupice
0,5 kg Krupice dětská
0,5 l Mléko polotučné
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
0,5 kg Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,119 kcal
Kilojoule 4 681kJ
36% Sacharidy 131 g
40% Tuky 30 g
7% Sodík 144 mg
45% Bílkoviny 26 g

Krupicový nákyp s višněmi postup přípravy receptu:

1

Do mírně osoleného mléka vsypeme krupici a uvaříme kaši. Rozprostřeme ji v míse a necháme vychladnout.

2

Utřeme máslo, cukr a žloutky do pěny, přidáme citronovou kůru a po částech vmícháme kaši. Nakonec lehce přimícháme pevný sníh z bílků a vypeckované višně.

3

Nákypovou formu vymastíme, vysypeme strouhankou a naplníme směsí.

4

Pečeme zvolna asi 35 minut.

Poznámka

Můžeme použít i višňový kompot.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept