Jablečná omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná omeleta
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10008 |
Kategorie: | Sladké omelety |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
3 ks | Jablka |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 269,3mg |
Draslík | 720,0mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečná omeleta postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka upečeme ve slupce. Po upečení odstraníme slupky a jádřince a dřeň utřeme se žloutkem a cukrem do pěny. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. |
2 | Na pomaštěné pánvi na mírném ohni pečeme omeletu. Dbáme, aby se stejnoměrně upekly i okraje. |
3 | Omeletu podáváme pocukrovanou. |