Nadýchaná omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadýchaná omeleta
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10009 |
Kategorie: | Sladké omelety |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 376,2mg |
Draslík | 131,2mg |
Vláknina | 37,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadýchaná omeleta postup přípravy receptu:
1 | Žloutky třeme s cukrem, vanilkovým cukrem a moukou. Přidáme pevný sníh z bílků a lehce jej vmícháme do těsta. |
2 | Směs navršíme do silně vymaštěné zapékací mísy a povrch posypeme moučkovým cukrem. |
3 | Omeletu necháme ve středně vyhřáté troubě mírně zrůžovět. |
4 | Ihned podáváme. |