Jůla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jůla
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1001 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1000 g | Červená řepa |
60 g | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
40 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 854,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 329,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cibule, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jůla postup přípravy receptu:
1 | Řepu oloupeme, nastrouháme a podusíme ve vlastní šťávě. |
2 | Zpěníme na másle jemně nasekanou cibuli, přisypeme mouku a osmažíme za stálého míchání. |
3 | Jakmile je řepa téměř měkká, tak přidáme zpěněnou cibuli a necháme dodusit doměkka. |
4 | Přilijeme mléko či smetanu, ochutíme solí, cukrem, okyselíme a ještě krátce podusíme. |
5 | Na závěr přidáme sekaný kopr nebo pažitku. |
Poznámka
Může se také připravovat bez mléka a kopru jako dušené zelí. Je to chutná změna.