Holandská omáčka se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holandská omáčka se žampiony
Holandská omáčka se žampiony
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10012 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
0,3 l | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 dl | Víno bílé |
0,3 l | Vývar z hovězích kostí |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 114,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 16% (pochoutková), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holandská omáčka se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Smetanu vlijeme do hrnce, přidáme žloutky, mouku, víno a sůl. Ve vodní lázni šleháme, až začne omáčka houstnout - nesmí se vařit. |
2 | Potom přilijeme vývar a vše šleháme do hustého krému. Odstavíme z plotny. |
3 | Nakonec přidáme po částech máslo a jemně nakrájené žampiony, dušené na másle a podlévané vývarem. |
4 | Omáčku podáváme k vařenému bílému a hovězímu masu. |