Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 10013

Ingredience

1 kg Brambory vařené
0,5 l Mléko polotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 225kJ
16% Sacharidy 57 g
31% Tuky 23 g
59% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 25 g

Švýcarské brambory postup přípravy receptu:

1

Zapékací mísu vymastíme polovinou másla.

2

Uvařené brambory i vejce nakrájíme a do mísy klademe vrstvu brambor, osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. Další vrstvu tvoří plátky osolených vajec, dále opět vrstva brambor a sýru.

3

Zbylý sýr vmícháme do mléka, přidáme ušlehaná vejce a sůl. Nejdříve pečeme v předehřáté troubě brambory s vejci a po 10 minutách je zalijeme mlékem s vejci. Povrch pokapeme máslem a upečeme dorůžova.

4

Podáváme se zeleninovými saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept