Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10017
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kg Brambory vařené ve slupce
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 488kJ
15% Sacharidy 54 g
16% Tuky 12 g
36% Sodík 723 mg
19% Bílkoviny 10 g

Bešamelové brambory postup přípravy receptu:

1

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.

2

Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Po částech přiléváme studené mléko a vše vymícháme na hladkou omáčku. Pokud je třeba zředit, přilijeme trochu vývaru. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, nakrájené brambory, promícháme a necháme asi 10 minut mimo plotnu přiklopené.

3

Podáváme s kuličkami z mletého masa a se saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept