Jednoduchý recept

Zapražená bramborová kaše

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10019

Ingredience

750 g Brambory
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 186 kcal
Kilojoule 777kJ
7% Sacharidy 24 g
11% Tuky 8 g
7% Sodík 131 mg
9% Bílkoviny 5 g

Zapražená bramborová kaše postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na kousky, zalijeme vařící osolenou vodou a uvaříme doměkka.

2

Z mouky a másla připravíme světlou jíšku a ponecháme ji na teplém místě.

3

Uvařené brambory scedíme, prolisujeme nebo namačkáme. Jíšku po částech zalijeme vývarem z brambor a mícháme na hustou omáčku. Vmícháme ji do brambor a dobře našleháme.

Poznámka

Podáváme k vařenému uzenému masu, ke smaženým jitrnicím nebo k bílé klobáse.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept