Zapražená bramborová kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapražená bramborová kaše
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10019 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
750 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 774,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapražená bramborová kaše postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kousky, zalijeme vařící osolenou vodou a uvaříme doměkka. |
2 | Z mouky a másla připravíme světlou jíšku a ponecháme ji na teplém místě. |
3 | Uvařené brambory scedíme, prolisujeme nebo namačkáme. Jíšku po částech zalijeme vývarem z brambor a mícháme na hustou omáčku. Vmícháme ji do brambor a dobře našleháme. |
Poznámka
Podáváme k vařenému uzenému masu, ke smaženým jitrnicím nebo k bílé klobáse.