Hříbky se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbky se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10022 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
750 g | Houby čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
0,3 l | Smetana 16% (pochoutková) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 43,3mg |
Draslík | 914,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hříbky se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné hříbky nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Na másle podusíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme hříbky, osolíme a zvolna dusíme ve vlastní šťávě. Později přilijeme trochu vody. |
3 | Když se šťáva odpaří na polovinu, přilijeme smetanu smíchanou s moukou, přisolíme a chvíli dusíme. |
4 | Podáváme s bramborami nebo jako přílohu k bílému masu. |
Poznámka
Použijeme menší, pevné hříbky.