Hříbky na bordeauxský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbky na bordeauxský způsob
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10023 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1 kg | Houby čerstvé |
1 dl | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
10 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hříbky na bordeauxský způsob postup přípravy receptu:
1 | Očištěné hříbky nakrájíme na silnější plátky. |
2 | V kastrole rozehřejeme olej, přidáme nakrájené cibulky a hříbky, nasekaný česnek, sůl a pepř. Dusíme ve vlastní šťávě a podle potřeby trochu podlijeme vodou. |
3 | Když houby změknou a šťáva se odpaří, ponecháme je bez poklice opékat v oleji. |
4 | Hotové vyklopíme na mísu, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s toasty. |
Poznámka
Použijeme středně velké, pevné hříbky.
Houby nám moc chutnají tak musíme vyzkoušet