Červené zelí dušené s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené zelí dušené s vínem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10026 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 špetka | Kmín drcený |
6 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Víno červené |
750 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 5,5mg |
Draslík | 609,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 128,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Cukr krupice, Kmín drcený, Olej stolní, Sůl, Víno červené, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červené zelí dušené s vínem postup přípravy receptu:
1 | Zelí jemně nakrájíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme kmín a necháme 30 minut zakryté marinovat. |
2 | Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme zkaramelizovaný, trochou vody zalitý cukr, přilijeme víno a přimícháme zelí. |
3 | Dusíme na mírném ohni asi 45 minut. |