Jednoduchý recept

Srbský zelný salát

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10027
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 30 kcal
Kilojoule 125kJ
0% Sacharidy 0 g
4% Tuky 3 g
5% Sodík 97 mg
0% Bílkoviny 0 g
Srbský zelný salát
  • Srbský zelný salát
  • 1
  • Srbský zelný salát
  • 2
  • Vložit obrázek

Srbský zelný salát postup přípravy receptu:

1

Zelí rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme košťálu a jemně je nakrouháme. Mírně osolíme, vložíme do porcelánové mísy, přiklopíme talířkem a necháme asi 30 minut změknout.

2

Potom zelí zalijeme zředěným, trochu přislazeným octem, opepříme a přilijeme olej.

3

Salát posypeme cibulí nakrájenou na kroužky.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Srbský zelný salát
Zelné saláty dělávám docela často, vše dávám "od oka" a dle chuti. Já osobně mám raději tyto saláty malinko více přislazené, ale to je opravdu o chuti každého. Do nakrouhaného zelí se už může hned na začátku přidat jak sůl, pepř tak i ocet a malinko cukru a rukama dobře promačkat a promnout. Pak nechávám v chladu odležet. Zelí "pustí" svoji šťávu a změkne. Před podaváním přidám olej, buď olivový extra panenský nebo řepkový. Tímto salátem doplňuji masitá jídla.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept