Provensálské lilky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Provensálské lilky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10030 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Olej stolní |
5 g | Petržel - nať |
600 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 658,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Olej stolní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Provensálské lilky postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme, oloupeme a příčně nakrájíme na kolečka silná asi 1cm. Osolíme, urovnáme do mísy a necháme 30 minut odležet. Potom je poprášíme moukou a usmažíme v oleji. |
2 | V druhé pánvi opečeme oloupaná, na kolečka nakrájená rajčata. Posypeme je nasekaným česnekem a petrželkou. |
3 | Obojí zeleninu vyjmeme z oleje a smícháme. |
4 | Podáváme k bílému masu. |