Smažené květákové noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené květákové noky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10033 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Květák |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 198,0mg |
Draslík | 506,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené květákové noky postup přípravy receptu:
1 | Květák omyjeme, rozebereme na růžice a spaříme v osolené vodě. Dáme okapat a osušíme. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme žloutky, jemně nakrájený květák, mouku a sůl. Vše promícháme. |
3 | Do většího množství rozpáleného oleje vykrajujeme lžící noky a zvolna je smažíme po celém povrchu. Hotové necháme okapat na papírovém ubrousku. |
4 | Podáváme s bramborovou kaší a salátem. |