Jednoduchý recept

Smažené květákové noky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 10033
Kategorie: Zelenina

Ingredience

600 g Květák
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
100 g Olej stolní
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 381kJ
2% Sacharidy 9 g
40% Tuky 30 g
15% Sodík 300 mg
15% Bílkoviny 9 g

Smažené květákové noky postup přípravy receptu:

1

Květák omyjeme, rozebereme na růžice a spaříme v osolené vodě. Dáme okapat a osušíme.

2

Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme žloutky, jemně nakrájený květák, mouku a sůl. Vše promícháme.

3

Do většího množství rozpáleného oleje vykrajujeme lžící noky a zvolna je smažíme po celém povrchu. Hotové necháme okapat na papírovém ubrousku.

4

Podáváme s bramborovou kaší a salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept