Recept

Květák zapečený s uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10034

Ingredience

0,5 ks Květák
250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
250 g Vepřová uzená plec

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 331kJ
4% Sacharidy 13 g
30% Tuky 23 g
41% Sodík 820 mg
31% Bílkoviny 17 g

Květák zapečený s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Omytý květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vymícháme na hladkou kaši. Odstavíme z ohně a přidáme žloutky.

3

Do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy rozložíme růžičky květáku, prosypeme je jemně nakrájeným uzeným masem a navrch dáme opět růžičky květáku.

4

Vše přelijeme připravenou omáčkou, povrch posypeme strouhankou, pokapeme máslem a zapečeme.

5

Podáváme s bramborami a saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept