Květák zapečený s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák zapečený s uzeným masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10034 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Květák |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 240,9mg |
Draslík | 395,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák zapečený s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Omytý květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vymícháme na hladkou kaši. Odstavíme z ohně a přidáme žloutky. |
3 | Do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy rozložíme růžičky květáku, prosypeme je jemně nakrájeným uzeným masem a navrch dáme opět růžičky květáku. |
4 | Vše přelijeme připravenou omáčkou, povrch posypeme strouhankou, pokapeme máslem a zapečeme. |
5 | Podáváme s bramborami a saláty. |