Jednoduchý recept

Květák vařený po polsku

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 10035
Kategorie: Zelenina

Ingredience

0,5 ks Květák
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 950kJ
2% Sacharidy 9 g
28% Tuky 21 g
13% Sodík 263 mg
5% Bílkoviny 3 g

Květák vařený po polsku postup přípravy receptu:

1

Omyté růžice květáku vložíme do vařící osolené vody a při vaření je obracíme, jakmile na jedné straně změknou. Vaříme je do poloměkka.

2

Květák vyjmeme a necháme okapat. Posypeme jej strouhankou na sucho opraženou a pokapeme máslem.

3

Podáváme s bramborami nebo jako přílohu k pečenému a vařenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept