Květák vařený po polsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák vařený po polsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10035 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
0,5 ks | Květák |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 378,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák vařený po polsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté růžice květáku vložíme do vařící osolené vody a při vaření je obracíme, jakmile na jedné straně změknou. Vaříme je do poloměkka. |
2 | Květák vyjmeme a necháme okapat. Posypeme jej strouhankou na sucho opraženou a pokapeme máslem. |
3 | Podáváme s bramborami nebo jako přílohu k pečenému a vařenému masu. |