Karotka po polsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karotka po polsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10037 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 ks | Karotka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 516,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 27g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Karotka, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karotka po polsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné karotky překrojíme na špalíčky, malé ponecháme vcelku. |
2 | V kastrole zahřejeme trochu vody (nebo vývaru), vložíme karotky a uvaříme je do poloměkka. |
3 | Po okapání klademe na každou porci kousky másla a povrch posypeme nasucho opraženou strouhankou. |
4 | Podáváme jako předkrm nebo jako oblohu vařeného hovězího masa. |