Recept

Velikonoční beránek z kynutého těsta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 10039
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
120 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
20 g Droždí
50 g Hrozinky
50 g Mandle
120 g Máslo čerstvé
2 dl Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
1 kávová lžička Strouhanka
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 864kJ
27% Sacharidy 96 g
37% Tuky 28 g
9% Sodík 175 mg
30% Bílkoviny 17 g

Velikonoční beránek z kynutého těsta postup přípravy receptu:

1

Utřeme do pěny máslo, žloutky, špetku soli, citronovou kůru, vanilkový a moučkový cukr. Třeme asi 20 minut.

2

Do této hmoty pak přidáme kvásek a vmícháme prosátou mouku. Přidáme rozinky a oloupané, najemno nasekané mandle.

3

Vypracujeme těsto a necháme vykynout.

4

Vymastíme si formu na beránka a vysypeme hrubou moukou či strouhankou, Těsto dáme do formy, upravíme jej a necháme ještě 15 minut vykynout.

5

Pak přiklopíme horní částí formy a dáme péct do předehřáté trouby.

6

Asi po 30 minutách formu opatrně obrátíme a pečeme beránka z druhé strany, aby byl upečený z obou stran.

7

Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout, pak beránka opatrně vyklopíme, oči mu uděláme z rozinek či koření, pocukrujeme a okolo krku zavážeme stužku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept