Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 1004

Ingredience

30 g Cukr krupice
5 dl Mléko polotučné
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Pšeničná krupice
250 ml Sirup rybízový
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 451kJ
23% Sacharidy 84 g
28% Tuky 21 g
7% Sodík 139 mg
27% Bílkoviny 15 g

Krupicový trhanec postup přípravy receptu:

1

Do poloviny mléka dáme žloutky, sůl, cukr, krupici a vše rozšleháme. Necháme asi hodinu odležet, aby nabobtnala krupice.

2

Potom přidáme zbytek mléka, zamícháme a lehce vmícháme sníh z bílků.

3

Těsto nalijeme do vymaštěného pekáče a pečeme zvolna asi 30 minut v předehřáté troubě.

4

Upečené těsto roztrháme vidličkou na kousky, obrátíme a ještě dopečeme. Když máme těsto suché, tak přidáme kousek másla.

5

Trhanec podáváme pocukrovaný nebo jej polijeme sirupem či kompotovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept