Recept

Štědrovečerní štrůdl

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 10040

Ingredience

150 g Cukr krupice
750 g Jablka
150 g Mouka polohrubá
150 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 dl Voda pitná
1 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 927kJ
17% Sacharidy 61 g
31% Tuky 23 g
3% Sodík 68 mg
10% Bílkoviny 6 g

Štědrovečerní štrůdl postup přípravy receptu:

1

Dáme do mísy mouku, vytvoříme v ní důlek, do kterého rozdrobíme 2 lžíce másla. Přidáme 1 vejce, špetku soli, víno a studenou vodu.

2

Vytvoříme těsto a necháme asi hodinu uležet v chladu.

3

Mezitím si oloupeme a nastrouháme nahrubo jablka.

4

Pak z těsta vyválíme tenký plát, který potřeme rozpuštěným máslem.

5

Dáme na něj nastrouhaná jablka a posypeme pískovým cukrem smíchaným se skořicí.

6

Plát opatrně zavineme a přendáme na vymaštěný plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby. Běheme pečení štrůdl potíráme vejcem.

7

Horký štrůdl potřeme rozpuštěným máslem a dostatečně pocukrujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept