Chřest zapečený se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest zapečený se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10041 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kg | Chřest bílý |
20 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 48,9mg |
Draslík | 518,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest zapečený se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. |
2 | Zapékací mísu vymastíme máslem, vložíme do ní chřest a přelijeme osolenou smetanou smíchanou se strouhankou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Zapečeme v dobře předehřáté troubě. |
4 | Podáváme jako teplý předkrm s krajíčky veky nebo jako přílohu k vařenému kuřecímu a hovězímu masu. |