Hrášek dušený po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášek dušený po francouzsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10045 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
390 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
0,3 ks | Salát hlávkový |
5 ks | Šalotka |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 961,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrášek, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Salát hlávkový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášek dušený po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme hrášek, cukr a celé cibulky. Vše krátce podusíme bez podlévání. |
2 | Potom přilijeme vývar a dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme srdíčko hlávkového salátu a dodusíme. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |
3 | Podáváme k pečením z bílého masa a k minutkám. |