Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 10046
Kategorie: Zelenina

Ingredience

750 g Fazolové lusky zelené
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 098kJ
5% Sacharidy 20 g
21% Tuky 16 g
16% Sodík 318 mg
24% Bílkoviny 13 g

Fazolkový nákyp postup přípravy receptu:

1

Omyté fazolky zbavené vláken nakrájíme šikmo na proužky. Osolíme je a dusíme na lžíci másla téměř doměkka a do vydušení šťávy.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem a vymícháme na hustou kaši.

3

Jíšku vložíme do mísy, osolíme a postupně zamícháme žloutky, nasekanou petrželku a fazolky. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.

4

Do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy směs urovnáme a dáme péci do předehřáté trouby asi na 30 minut.

5

Podáváme s vařenými bramborami a rajčatovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept