Jednoduchý recept

Fazolky zapečené se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10047

Ingredience

750 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
58 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 063kJ
6% Sacharidy 22 g
23% Tuky 17 g
13% Sodík 257 mg
10% Bílkoviny 6 g

Fazolky zapečené se smetanou postup přípravy receptu:

1

Omyté, vláken zbavené fazolky nakrájíme šikmo na proužky. Vložíme je do kastrolu na rozehřáté máslo a dusíme téměř doměkka a do vysmahnutí šťávy.

2

Do vymaštěné zapékací mísy vrstvíme fazolky, posypeme je strouhankou a zalijeme osolenou smetanou. Povrch posypeme strouhankou. Zapečeme v předehřáté troubě.

3

Podáváme jako přílohu k minutkám.

Poznámka

Strouhanku nasucho opražíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept