Fazolky dušené s citronovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky dušené s citronovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10049 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Citrony |
750 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
5 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 38,5mg |
Draslík | 530,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Fazolové lusky zelené, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky dušené s citronovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté fazolky zbavíme vláken, šikmo je překrájíme a vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo. Osolíme, zalijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme téměř doměkka a do vysmahnutí šťávy. |
2 | Přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a krátce podusíme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku. |
3 | Po odstavení z ohně přilijeme do pokrmu citronovou šťávu, podle chuti přisladíme a necháme jen prohřát. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |