Jednoduchý recept

Slané lívance ze strouhané žemle

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10055
Kategorie: Ostatní

Ingredience

100 g Máslo čerstvé
0,3 l Mléko polotučné
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
120 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 540kJ
6% Sacharidy 21 g
36% Tuky 27 g
6% Sodík 119 mg
18% Bílkoviny 10 g

Slané lívance ze strouhané žemle postup přípravy receptu:

1

Žemle zbavíme kůrky a nastrouháme je. Mléko osolíme, rozšleháme v něm žloutky, přidáme žemle a necháme je nabobtnat. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do těsta.

2

Lívanečky pečeme na másle a necháme je zvolna dopékat, aby měly kůrku.

3

Podáváme jako přílohu k masu nebo k dušené zelenině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept