Slané lívance ze strouhané žemle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slané lívance ze strouhané žemle
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10055 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
120 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 339,3mg |
---|---|
Cholesterol | 220,3mg |
Draslík | 58,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slané lívance ze strouhané žemle postup přípravy receptu:
1 | Žemle zbavíme kůrky a nastrouháme je. Mléko osolíme, rozšleháme v něm žloutky, přidáme žemle a necháme je nabobtnat. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do těsta. |
2 | Lívanečky pečeme na másle a necháme je zvolna dopékat, aby měly kůrku. |
3 | Podáváme jako přílohu k masu nebo k dušené zelenině. |