Slané mrkvové lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slané mrkvové lívance
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10056 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
500 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 324kJ
17% Sacharidy 61 g
419% Tuky 314 g
5% Sodík 99 mg
29% Bílkoviny 16 g
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 165,2mg |
Draslík | 105,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slané mrkvové lívance postup přípravy receptu:
1 | V mléce rozkvedláme žloutky, osolíme a přidáme nastrouhanou mrkev, mouku a nakonec pevný sníh z bílků. |
2 | Lívance pečeme na másle obvyklým způsobem. |
3 | Podáváme se saláty nebo jako přílohu k pečením. |