Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10057

Ingredience

1 ks Cibule
80 g Krupice dětská
0,5 l Mléko polotučné
40 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 056kJ
6% Sacharidy 23 g
15% Tuky 11 g
10% Sodík 203 mg
23% Bílkoviny 13 g

Polenta z krupice postup přípravy receptu:

1

Slaninu drobně nakrájíme, sklovitě vyškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a společně mírně osmahneme.

2

Potom přilijeme mléko, osolíme a za stálého míchání přisypeme krupici. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Do hotové kaše zamícháme ušlehaná vejce a mícháme, až kaše zhoustne. Lžící namočenou v tuku vykrajujeme noky.

3

Podáváme k leču nebo k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept