Polenta z krupice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polenta z krupice
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10057 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Cibule |
80 g | Krupice dětská |
0,5 l | Mléko polotučné |
40 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 203,3mg |
Draslík | 115,6mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polenta z krupice postup přípravy receptu:
1 | Slaninu drobně nakrájíme, sklovitě vyškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a společně mírně osmahneme. |
2 | Potom přilijeme mléko, osolíme a za stálého míchání přisypeme krupici. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Do hotové kaše zamícháme ušlehaná vejce a mícháme, až kaše zhoustne. Lžící namočenou v tuku vykrajujeme noky. |
3 | Podáváme k leču nebo k masu. |