Bramborové šišky se strouhanou houskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové šišky se strouhanou houskou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1006 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
10 dkg | Cukr moučkový |
100 g | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
81,5 g | Strouhanka |
5 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 549,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cukr moučkový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové šišky se strouhanou houskou postup přípravy receptu:
1 | Nastrouháme uvařené a oloupané brambory. Přidáme vejce, mouku, krupici, sůl a zhotovíme těsto. |
2 | Vyválíme si váleček o průměru asi 3 cm a nakrájíme stejné dílky, které dlaní vyválíme na malé šišky. |
3 | Vaříme je v osolené vodě asi 8 minut. |
4 | Osmahneme na másle v pekáči strouhanku a vložíme dobře okapané šišky, které v ní promícháme. Podle chuti přidáme cukr. |
5 | Na závěr dáme ještě zapéct do trouby. |