Krupičník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupičník
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10060 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
0,3 kg | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 134,9mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupičník postup přípravy receptu:
1 | V kastrole rozehřejeme máslo, přisypeme krupici a za stálého míchání ji opražíme dorůžova. |
2 | Potom přilijeme mléko a mícháme, až se krupice bude drobit. Nakonec přilijeme vejce ušlehaná do pěny, osolíme a vše mícháme, až vejce ztuhnou a pokrm bude sypký. |
3 | Podáváme jako přílohu k masu i zelenině. |