Recept

Filé na švédský způsob

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 10064
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Citrony
600 g Filé z aljašské tresky
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 130kJ
2% Sacharidy 8 g
20% Tuky 15 g
7% Sodík 140 mg
51% Bílkoviny 29 g

Filé na švédský způsob postup přípravy receptu:

1

Omyté filé nakrájíme na podlouhlé kousky, očištěný celer na hranolky a cibuli na kroužky.

2

Na másle opečeme celer, přidáme cibuli, mírně ji osmahneme a podlijeme trochou vody. Dusíme, až je celer poloměkký.

3

Potom přidáme filé, osolíme a vše společně dusíme asi 10 minut. Nakonec přidáme kousek citronové kůry (před podáváním ji odstraníme), přilijeme smetanu a necháme přejít varem.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept