Filé s rajčatovým protlakem a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé s rajčatovým protlakem a křenem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10065 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
700 g | Filé z aljašské tresky |
0,5 ks | Křen |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 82,0mg |
Draslík | 109,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé s rajčatovým protlakem a křenem postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé osolíme a poprášíme hladkou moukou. |
2 | Na másle sklovitě zpěníme cibuli nakrájenou na kroužky, vložíme na ni filé a po obou stranách je opečeme. Cibule nesmí zhnědnout. |
3 | Nakonec přidáme trochu zředěný protlak, mírně podlijeme a dusíme. |
4 | Podáváme sypané nastrouhaným křenem a ozdobíme dílky citronu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže. |